Składniki:
Sos cebulowy:
1 cebula
8 łyżek majonezu
8 łyżek jogurtu naturalnego
sól i pieprz
1 pierś z kurczaka
olej do smażenia kurczaka
4 pomarańcze
1 mały słoik pieczarek marynowanych
1/2 puszki zielonego groszku
Wykonanie:
Sos cebulowy: Cebulę drobno posiekać, wymieszać z majonezem i jogurtem, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać na gładki sos.
Mięso umyć, oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na oleju z obu stron. Przestudzić i pokroić w kostkę. Pomarańcze przepołowić, naciąć brzegi w zygzaki i wyjać miąższ. Miąższ pokroić na kawalki (takiej samej wielkości jak kostki z kurczaka). Pieczarki pokroić w paseczki. Wszystko razem wymieszać, dodać osączony groszek i znów wymieszać. Sałatkę podawać w połówkach pomarańczy, polaną sosem cebulowym.
Przepis ze strony http://www.salatkowo.pl